Mijn levensverhaal

Mijn levensverhaal

Om te begrijpen wat NeurOptimal voor mij heeft gedaan en waarom ik met NeurOptimal wil werken moeten we even een klein stukje mijn geschiedenis in.

Ik was een onzeker meisje en later een onzekere, ongelukkig en woedende vrouw.

Mijn roots lagen in een disfunctioneel gezin. Mijn vader, een lieve man, maar beschadigd door het Jappenkamp, mijn borderline moeder, zelf uit een disfunctioneel gezin en zwaar beschadigd door het verlies van dierbaren in de oorlog. Die twee besloten een kind op de wereld te zetten (ik dus). Of liever gezegd: ik was een 'moetje'.

Waar veel mensen de geboorte van een kind als een rijkdom ervaren, ervoer mijn moeder mijn komst als het einde van alles voor haar. Ik was de schuld van haar mislukking (zoals mijn moeder dat voelde) en werd geacht dat goed te maken door zelf uitzonderlijk bijzonder te zijn. En zo groeide ik op, als enig kind, met een veel oudere vader en een borderline moeder die zomaar uit het niets woedend kon worden en alleen maar trots op mij kon zijn als ik iets presteerde. Niet uit liefde, maar uit een gevoel van genoeg doening.

En het was nooit goed genoeg. Geen enkele prestatie kon voldoende compenseren voor wat zij allemaal had gemist. Hoe ik ook mijn stinkende beste deed om aan die hoge verwachtingen te voldoen. Zo slaagde ik bijvoorbeeld voor mijn middelbare school met allemaal negens op mijn lijst........ geweldig hoor, maar het waren geen tienen ...... Ik dacht dat het zo hoorde, bleef mijn stinkende best doen om het leven voor haar goed te maken en worstelde me zo mijn eigen leven door.

Moeilijk relaties, conflicten op het werk, woede uitbarstingen uit het niets, veroordelend en boos. Ik ervoer weinig vreugde en zeker geen vervulling. Het was immers toch niet goed genoeg? Ik was de schuld van haar mislukking (zoals mijn moeder dat voelde) en werd geacht dat goed te maken door zelf uitzonderlijk bijzonder te zijn.

Veel en veel later pas drong het tot me door dat het ook echt anders kon. Ik was begin veertig en kreeg een burnout. Daar startte mijn zoektocht naar transformatie, naar een gelukkig en vervuld leven. Ik heb heel veel waardevolle therapien gedaan. Hypno, regressie, reincarnatie, energie-werk, acupunctuur, natuurgeneeswijzen. Alles leerde me wat over mezelf. Echter, hoewel in eerst instantie euforie over de therapie de overhand had, bleek toch naar een aantal maanden dat het resultaat niet blijvend was.

NeurOptimal maakt het verschil.

Ik bleef zoeken en kwam zo, 15 jaar geleden, voor het eerst in aanraking met neurofeedback. Ik startte met het trainen van mijn eigen brein naar optimaal functioneren. Dat deed ik met NeurOptimal Neurofeedback, dé State of the Art breintraining in de wereld, toen en nu nog steeds. De resultaten waren verbluffend: geleidelijk aan kreeg ik grip op mijn leven, mijn emoties, mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik ervoer een toename aan gevoel van eigenwaarde. Mijn angst niet goed genoeg te zijn verdween, waardoor ik heerlijk vanuit de 'vrijstand' MIJN leven kon gaan leiden. Ook merkte ik dat ik steeds beter kon focussen op wat ik wilde bereiken. Mijn creativiteit kreeg vrijbaan en ik ging keramiek bedrijven. Ook mijn ondernemerschap groeide. Ik voelde steeds vaker een soort van innerlijk welbevinden, blijheid, vrede en kwam steeds prettiger in een flow van optimaal functioneren. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat je brein alles aan stuurt. Als je brein optimaal functioneert doe jij dat ook, niet waar?

 Inmiddels werk ik zelf sinds 2005 jaar met NeurOptimal Dynamische Neurofeedback en heb ik mij ontwikkeld tot masterNeurOptimaltrainer en breinfitness-specialist. M.a.w ik weet hoe je jouw brein fit en optimaal kunt krijgen en houden. Ik doe waar ik heel goed in ben en waar mij hart ligt. Ik ben volledig toegewijd aan het ook jou helpen je leven te transformeren naar wat JIJ wilt en kunt.  Het mooiste cadeau aan jezelf, voor de rest van je leven.