try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
insight-online.nl

Blogs

Geef je kind een optimale start in het nieuwe schooljaar.

Neurofeedback trainen in de zomevakantie? Ja zeker, dat kan. Sterker nog, het is een bij uitstek geschikte periode om te trainen en bijzonder effectief. Omdat de druk van het presteren wegvalt en er plaats komt voor rust krijgen de hersenen de kans om in hun eigen tempo te veranderen. Doordat niet steeds opnieuw de hersenen worden blootgesteld aan de eisen van de dagelijkse routine komen ze niet zo vaak in de verleiding om terug te vallen in oude neurale patronen. Dit werkt versterkend op het neurofeedbackproces. Read more »

Wat heb je aan een strak getraind lichaam als je brein het niet meer kan bijbenen?

Bijna iedereen denkt bij fitness en jong blijven aan lichamelijk zaken. Trainen in de sportschool, veel bewegen, huidbehandelingen, facelifts. Een enkeling denkt daarbij tegenwoordig ook aan voeding. Wat al een stap in de goede richting is.
Bijna niemand echter denkt bij fitness aan het brein. En dat is een grote vergissing.
Want wat heb je er aan als je je lichaam goed hebt getraind, maar je geest zo achter blijft dat je er niet meer van kunt genieten?

Hoe kan je je brein dan fit maken?
Veel mensen weten niet dat je je brein kunt trainen en fit maken. Anderen denken bij breinfitness aan lullige hersengymnastiek oefeningen die saai zijn en weinig resultaat hebben. Weinigen weten dat er inmiddels meerdere mogelijkheden zijn om je brein fit te maken en te houden.

Wat is breinfitness eigenlijk
In het kort komt het hier op neer: hoe groter de plasticiteit en het vermogen van je brein om nieuwe verbindingen te maken hoe fitter je brein is.

Moeilijk, onmogelijk, lastig? Nee hoor!

Hoe je dat gemakkelijk kunt bereiken en wat het je oplevert is het onderwerp van de komende blogs. Read more »

Hersenen in topconditie

Hoe belangrijk vind je het dat je brein in top-conditie is?
En zeg eens eerlijk ......... hoeveel tijd besteed jij per week aan de conditie van je brein?

IN DIT BLOG GEEF IK WEKELIJKS TIPS HOE JE JE BREIN IN TOP CONDITIE KAN BRENGEN EN HOUDEN. Read more »

Syndicate content