Wie ben ik

ik

Mijn naam: Marijke van Dellen 

Ik hou ervan mensen te helpen naar gezondheid, geluk en vervulling. Om met andere nieuwe manieren van ondernemen te werken. Om zo veel meer mensen te bereiken en om financieel onafhankelijk te zijn.  Ik hou er ook van om collega's die net als ik nieuwsgierig zijn naar deze nieuwe werkvormen  te coachen. Mijn ondernemersvisie is holistisch. Ik ben ervan overtuigd dat succesvol ondernemen alleen kan vanuit hartsverbinding.  Alles hangt met alles samen. Meer dan 20 jaar ervaring in mijn holistische praktijk staan garant voor een diepgaande persoonlijke ervaring en een succesvolle praktijk, waarin je je eigen werk integreert met  de nieuwe werkvormen.

Lees mijn verhaal hieronder.

Trapped .... Voel jij je ook wel eens vast zitten??Ik voelde ik me vastzitten. In mijn hectische leven, in mijn niet vervullende werk, in mijn financiele verplichtingen, in mijn lijf. Ik was doodmoe, had geen perspectief en had geen idee hoe ik hier uit moest komen. Dacht dat er echt helemaal niets meer mogelijk was. Had ook de puf niet om iets te veranderen. Het was 'standje overleven'. Doorgaan, op adrenaline. Al mijn dromen stonden in de ijskast en ik had het niet eens in de gaten ...... Je snapt.... dat kon niet goed gaan. En nee.... dat ging het ook niet. Ik werd ziek. Kreeg een infectieziekte (waterpokken in mijn geval) en mijn zeer hectische leven stond in één klap stil..... ik kon niets meer, niet eens 200 meter fietsen. Heb je enig idee hoe dat voelt??? Voór ik ziek werd sportte ik veel en had ik een mooi sterk lijf. Doordat ik stil kwam te staan kwam ik in een rap tempo aan. Ook omdat ik uit frustratie, verveling, moeheid en angst veel te veel at. Dat ook nog eens!!!! Pffffff...... Na maanden van zoeken en onderzoeken waar niets uit kwam besloot ik, met de weinige energie die ik had, het heft in eigen hand te nemen. En daar startte mijn zoektocht naar energie, naar vervulling, naar een leven zoals ik dat wilde, naar een gezonde levenstijl en een (weer) gezond gewicht. Ik deed maar wat, niemand kon me helpen. Het ene hielp me wel, het andere niet... uiteindelijk ben ik, vele jaren verder, weer gelukkig, gezond, vitaal en op weg naar een gezond gewicht.

Ik ben weer gaan studeren, zie hieronder mijn deskundigheid.

Doen wat ik belangrijk vond (en nog vind) was en is de sleutel! Vervulling op fysiek, mentaal/emotioneel niveau, op spiritueel niveau. Dat leidde uiteindelijk voor mij weer tot een leuker en lichter leven, mijn dromen weer uit de ijskast. Sterker nog .... een heel leuk, vervuld en licht leven, waarin ik mijn dromen weer uit laat komen.

Deze zoektocht heeft mij geleid tot mijn huidige werk, mijn begeleidingstraject waarin ik anderen, jou wellicht, stapje voor stapje  help je leven in te richten zoals jij dat wil. Je bent nooit te oud, op elke leeftijd kan je je leven veranderen, je hebt nog zo veel jaren te gaan, zeker als je een gezondere levensstijl adopteert en de stress uit je leven minimaliseert. Meer inhoud geven, andere levensstijl adopteren, jouw dromen ook uit de ijskast te halen en realiseren..... Je kunt je leven veranderen.... Alleen niet alles tegelijk ....elke dag 1% beter is mijn motto en zo help ik jou ook. Met alle kennis en ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan.

Deskundigheid
Tussen 1997 en nu heb ik mij geschoold in verschillende vakgebieden, om goed beslagen ten ijs te kunnen komen. Ik heb een 4-jarige HBO opleiding tot Poly-energetisch therapeut afgerond, een 4-jarige opleiding als natuurgeneeskundig kinesioloog met specialisatie brein-chemie (neurotransmitters en hormonen) en ik ben gecertificeerd Master NeurOptimaltrainer door het Zengar Instituut in Canada. Ook heb ik een opleiding gevolgd tot keramist en een vierjarige opleiding bij een sjamaan van de €˜Four Winds Society. Ik wil mijzelf geen sjamaan noemen, maar ik heb wel veel geleerd van de sjamaanse manier van kijken naar het leven. De opgedane kennis en ervaring bied ik zoveel mogelijk geintegreerd aan, zodat jij als client zowel fysiek, mentaal/emotioneel als ook spiritueel beter in je vel komt te zitten met behulp van mijn aanpak

(Levens)ervaring
Inmiddels heb ik een heel leven achter de rug en hopelijk ook nog een vol en rijk leven voor de boeg. Twee scheidingen verder, vier keer ergens anders opnieuw begonnen, na een infectieziekte alles opnieuw moeten uitvinden en revalideren, borstkanker overleefd en steeds toegenomen in kracht, creativiteit, ondernemerschap en flexibiliteit om een succes van mijn leven te maken. 

Mijn coaching en begeleiding stoelt dan ook niet alleen op kennis en kunde, maar vooral ook op ervaring en inzicht in hoe het soms gaat in het leven. Ik zoek samen met jou hoe jij daar op een voor jou beste wijze mee om kunt gaan. 

Historie
Voordat ik mijn eigen praktijk startte was ik meer dan 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Ooit begonnen als lerares Nederlands-Engels, daarna via wat verschillende baantjes het personeelsmanagement ingerold. Na afronding van de opleiding HBO personeelsmanagement aan de Hoge school van Haarlem heb ik zo'n 20 jaar diverse functies gehad in dit werkveld. Als hoofd commerciele opleidingen ontwikkelde en gaf ik commercieel gericht trainingen. Ik leidde een afdeling van 14 trainers. In mijn laatste functie op dit gebied was ik personeelsmanager en maakte ik deel uit van het management team van een organisatie van 600 medewerkers. Ondanks mijn succesvolle carrière heb ik mijn baan opgezegd om mijn hart te volgen. Dat was: werken met mensen gericht op ontwikkeling en groei. Van daaruit is alles verder gaan rollen, tot het bedrijf dat ik nu heb.